Friday, October 22, 2010

i miss you bloggies

MERDEKA !! walaupun da sangat3 lambat untuk aku laungkan disini , but who cares ? haha. finally , its the end of Penilaian Menengah Rendah ! tamat sudah penderitaan :) cett , pnderitaanlah sangat . OMIGOD , i miss you much bloggie :) so many stories that i wanna to tell you . so , my dear followie , please grab some popcorn and Coke before you guys starts to read this post because its a looong story :) haha , *actually takde laa panjang sangat laa .okay , first of all , im totally 100% glad that PMR had left us for good . haha .so far , soalan-soalan PMR tu ada yang senang , moderate and susah . yelaa , apa guna buat PMR kalau soalan senang ? dengan berbekalkan ilmu di dada eh eh di otak ,doa dan restu semua orang disayangi , alhamdulillah aku dapat menjawab dengan baik :) *ayat tak boleh blahh je . memang kenyataan pun . aku harap sangat penanda kertas aku orang yang penyabar dan baik hati . so , boleh la dia sabar mencari jawapan aku yang tunggang terbalik . haha . musim MERDEKA nie , kebanyakan dari kita semua mesti cari job kan ? selalunya part time laa . jadi waiter , promoter , cleaner :) haha . sebut je pasal part time , aku laa orang yang paling eager sekali nak kerja :) one Tuesday , aku dengan Afrina , my bestie pergi Mid Valley . cari kerja sambil cuci mata .Afrina .. dia laa yang tebalkan muka dia yang merah comel tu tanya kekosongan kerja :) aku ? hmm , tak boleh harap la jawabnyaa .nanti bila nak tanya , tergagap-gagap ..so far , thanks to Afrina , we managed to get few jobs and the best part is , our favourite shop Miss Whatever offered us a part time job .on the spot , kitaorang da dapat kerja just kene say YES . suddenly , aku rasa uneasy . aku raguragu nak say yes . yelaa , balik pukul 10 pm . mana aku tak cuak . lagilagi , nenek dengan paksu aku da laa garang . bisa kecut perutku dibuatnya .aduhh macam mana nie .. aku call la my momma . nak tanya.. restu itu penting u guys :) at first she agree then after she found out the location , she quickly said NO . i can see disapoinment in Afrina's face . actually , i also frustated sebab tak dapat kerja . im so freaking damn sorry Afrinaa :( so sorry .okayy , enough with the first story . second of all , haha . a trip to Kuala Kubu Bharu :) ouh , im so sure that i'll miss the moments . yeah , tak sabar nak pergi lagi . actually to rumah Afrina . aku pernah pergi sana with Mila , Exa and Ilham .sangat seronok :) kat sana , kitaorang pergi teroka kampungkampung , naek jambatan gantung , tengok alam semulajadi :) oh God ! sangat tenang kami disana . far from pollution that we had to face everyday in city .ehh , lupa pulak , pengembaraan kami *poyo je ayat.. di'join' oleh Abang Adil .actually he is Afrina big bro :) ada jugak kawan lelaki untuk Ilham . and the best part is , Milaa menari techno :) diiringi lagu hindustan pulak tu . harihari kami disana dipenuhi laughter yang tak hentihenti . ada laa satu malam nie kitaorang pergi borong 7E nearly to RM100 . haha . semua benda kitaorang borong . haha . cakap pasal borong , pasal borong junk food banyakbanyak laa esok pagi tu aku kena food poisoning :( sakit tauk ! siap vomit tak berhenti macam paip air je . haha . but alhamdullillah , lepas makan ubat , perut aku kembali normal . haha . jadi terlebih SIHAT pulak . kitaorang snapsnap pictures , kongsi cerita .wuaaahh , cepatnya masa berlalu , packingpacking and its time to say goodbyes to the nature :( takpetakpe , laen hari boleh vixit lagii , bolehkan Afrina ? okaay la you guys , aku da penat menaipo nie :) toodles babeh :) assalammualaikum ...

No comments:

Post a Comment