Monday, August 9, 2010

A. Samad Said

assalamualaikum dear blogger . long time no see . its been one week my lovely lappie taken away from me . haha . paklang aku bawa laptop aku prgi outstation . wahh , i miss my lappie .. ish , paklang aku nie . dia pergi tukar setting lappie aku .. tah ape la yang dia download .. aish .. aku ada banyak cerita nak cerita ... haha .. firstly , thank you to all my dear friends yang ingat birthday aku . thanks a lot you guys .. aku dapat teddy bear .. hoho .. teringat nostalgia masa zaman kanak kanak ribena dulu . aku dapat album gambar , frame , chocolate , KFC and money .. haha .. bajet je aku nie . kedua , korang msti tertanya kenapa post nie tajuk dia A. Samad Said . tadi aku dengan Afrina pergi Mid Vally . nak pergi amek kek kat Secret Recipes . customer dekat Secret tu punta la ramai , so aku dudk la dengan Afrina kat meja uhh . then ada la sorang pakcik nie lalu . muka dia sebiji macam A. Samad Said . pakcik tu pakai baju tee lengan panjang warna hijau , sluar slack ddengan selipar warna hitam . dia bawak beg warna hijau jugak . macam beg kitar semula pun ada . then aku sure 100% tu memang A. Samad Said . aku cakap kat Afrina , aku nak tegur dia . then , sambil Afrina tunggu nak bayar kat counter , aku masuk la MPH .. sebab dia A.Samad Said ada kat situ . dia tengah belek belek buku . then Afrina datang . kitaorang pergi la dekat sebelah dia . cuak jugak nak tegur . then aku tegur jugak ..


Aku : assalamualaikum pakcik
Dia: waalaikummusalam
Aku: pakcik nie A. Samad Said kan ?
Dia: ye , saya .

that time aku da terkejut dan sengih jee..

Aku : pakcik cari buku kat sini ?
Dia: ye , saja nak cari buku . (senyum)
Aku: kitaorang suka sajak pakcik , The Dead Crow.
Dia: ouh , anak nie sekolah lagi ?
Aku: ye , kami nak PMR tahun nie
Dia : belajar rajin rajin yee.

then aku dengan Afrina pergi pinjam pen kat counter , mintak autograf dia . sempat jugak kau tenung dia . muka dia putih , janggut dia putih , panjang . balik uhh , kau cerita kat nenek aku . dari A to Z . nnek aku cakap orang pandai tak pentingkan pakaian nya . sebab tu dia pakai simple simple je . aku rasa excited sangat sebab dapat jumpa dia , live ! aaku nak jadi macam dia . pandai , baik . semua la.. haha .. oke la you guys , nak siapkan homework . byee

No comments:

Post a Comment