Thursday, June 3, 2010

dont give up my , my friends .

hari nie aku rase hai yang takkan aku lupakan . ada satu kejadian yang jadi , memang reckless tindakan kitaorang . why are we so stupid ? sebelum kejadian tu , kitaorang semua okayy je. that incident start masa kitaorang kemas kelas because nanti cikgu nak take exam . so kemas , kemas . susun susun . yang ada mase tu aku , bestie 1 , bestie 2 , ieka , dear dengan mizan . bestie 2 jumpa kaca . so , aku , bestie 1 bestie 2 pun nak try toreh tangan . mula mula bestie 2 yang buat dulu . then bestie 1 pulak buat . aku pun buat gak . tapi sikit je . aku tak sanggup nak buat . bukan sebab sakit tapi aku teringat nenek aku . lama lama bende reckless yang kitaorg buat tu jadi gian . bestie 2 aku toreh sampai bleeding . ya Allah sakit tu . then bestie 1 pulak toreh . tak teruk sangat . aku da tak campur masa tuh da. then jap lagi aku dengar bestie 1 cakap " tak payah la banyak sangat " then aku pergi kat bestie 2 . dia buat lagi .aku minta la kaca tu . aku nak buang . ex-boyfie bestie 2 pulak ada kat situ . bestie 2 aku cakap dia dapat result teruk. so , aku minta kaca tu , dia tak nak bagi . dia nak toreh lagi . so aku pegang tempat dia nak pegang. so bergelut la dengan dia . dia da lost control . aku , Fyra dengan Ieka tarik kaca tu. bestie 2 aku tu genggam kaca tu pulak kuat . so berdarah la tangan dia . sumpah memang reckless . then dia lepas jugak . aku buang kaca tu . then kitaorang pun turun . nasihat kan sesama sendiri . same same nangis nasib sendiri . aku pun luahkan masalah aku jugak kat dioarg . Ieka dengan Fyra la bagi semangat . sememang nya dioarang tabah . so kitaorg pun maaf-maafan . aku sayang korang . korang la sahabat dunia akhirat aku . terima kasih sebab kawan dengan aku selama nie . maafkan aku sebab aku nie suka buat korang marah aku . im sorry dear . jangan la cakap cam tu . da tak sayang eh dekat fany ? hmm . btw semoga selamat eh . memang tension nak PMR , lagi lagi kalau result diagnostik nie tak bagus . tapi kalau kita usaha sesame , kita akan success kan . please dont do that reckless thing again eh ? aku sayang korang selamanya .


ps: i hope kita semua akan berjaya masa PMR nanti . dont give up lagi you guys . kalau ada masalah , cerita la kat sesapa yang korang percaya . believe in yourself .

to bestie 1 and 2: sorry eh kalau aku tulis kat blog . bukan nak memalukan korang tapi aku cuma luahkan je . aku sayang korang . jangan buat lagi eh . after this . kita usaha la sama-sama eh .

No comments:

Post a Comment