Monday, May 31, 2010

Ya Allah , tenangkan aku.

hari nie ada pelawat datang kat sekolah aku . pelawat dari Indonesia . dari sekolah SMP Tanjung Pinang 1.tapi yang tak bestnya kiatorang tak dapat nak kenal kenal dengan diaorang .haha. hari nie exam sivik .boleh tahan senang kot . skipskipskip . eh lupa nak tulis . smart ouh dia pakai coat . hihi .then sampai la masa nak balik . hari nie patutnya ada kelas tambahan . RINGGG ! bunyi bell . aku apa lagi angkat beg , angkat kaki ar . haha . Mila ,Ain dengan Afrina da tunggu aku kat depan uh. jalanjalan . then aku nampak dia . dia geleng geleng kepala. haha. aku bye bye je . nak buat folio punya pasal terus ponteng kelas . haha. then pergi la bookshop. copycopy . then , cikgu Normala masuk bookshop. dia nak photostat kertas untuk kelas aku. aku da ar ponteng . aku nyorok kat tepi uh . amek buku sejarah tutup muka . tapi cikgu da nampak dulu. astaga ! hee , then aku pergi la kat cikgu . cikgu tanya kenapa tak masuk kelas ? aku cakap ar nak copy folio then nak buat . cikgu cakap yela fany , ponteng je la. that time aku rase serba salah . last last , tak jadi ponteng tapi aku masuk lambat la . takpe asalkan belajar kan ? haha. tadi buat folio dekat library . duduk dengan abang syamim and cikgu yahya . haha . banyak betul cerita . (tadi hujan ouh) . skipskip . aku turun bus dekat ppr uh . then jalanjalan . lalu lah dekat depan hamba hamba Allah yang bertuah nie . tibetibe terkeluar suara harapkan muka je lawa , tapi takde jantan pun nak ! pergi sekolah yeye je . macam la pandai ! hee , aku dengan mila .pergh . marah giler ar . nak je aku pergi kat depan diaorang bagi penyepak . wahai hamba Allah sekalian , korang ingat korang uh siapa ? nak mengutuk-ngutuk ciptaan Allah . biarlah kalau takde lelaki pun nak kat kitaorang . yang kau sebok sangat uh apahal ? cuba la tengok diri korang uh ? da ar tak pegi sekolah , membaca pun tak tahu , kerja tahu hisap gam je . jangan la nak judge orang kalau kau tak sedar siapa kau . kau tak kesian ke kat parents korang ? menanggung malu kerana korang ? walaupun aku bengang , sakit hati tapi aku rasa kesian pulak kat korang . aku tahu aku nie tak perfect pun tapi ingat lah sikit siapa korang . kalau kau PMR 8a nak sound kitaorang takpe gak . ini ? membaca pun tak reti , nak marah marah kitaorang pulak. aduhh , tengok aku da mengarut pulak . pasal korang tak pasal pasal aku dapat dosa pulak.(dosa mengata ) astagfirullahalzim .
btw , aku doakan korang supaya korang berada di jalan yang lurus . bukan di tepi longkang .
dulu korang tak jahat cam nie pun kan ? kenapa korang berubah ?


ps: aku tahu aku pun tak perfect . bukannya full mark bab bab agama . tapi aku just nak bagitahu je. aku harap korang berubah. aku tahu korang baik . berubah la wahai hamba Allah !

No comments:

Post a Comment